Kako podešavati PHP verziju po želji?

Kako podešavati PHP verziju po želji?

Na našim cPanel shared hosting paketima sa CloudLinuxom omogućeno je LVE okruženje pa tako svaki individualni hosting paket može imati svoju specifičnu PHP verziju i instalirane PHP ekstenzije te verzije. Možete se koristiti PHP Selectorom u cPanelu i odabrati PHP verziju koja vam odgovara i naravno PHP module/ekstenzije sa te verzije.

Ono što trebate je logirati se u cPanel paketa na jedan od dva načina (putem Korisničke zone ili direktno u cPanel paketa).

Ako se logirate putem Korisničke zone, kliknite na “Usluge” na početnoj stranici nakon logiranja u Korisničku zonu

 

Ako se logirate direktno u cPanel otvorite https://www.VAŠADOMENA.hr/cpanel (naravno upišite svoju domenu umjesto “VAŠADOMENA”):

U Korisničkoj zoni odaberite paket koji želite administrirati (ako ih imate više, biti će prikazani u listi):

te s lijeve strane u izborniku uđite u cPanel klikom na “Login u cPanel”:

u cPanelu pronađite ikonicu “Select PHP version” kao što je prikazano na slici:

i otvoriti će Vam se PHP Selector gdje možete odabrati PHP verziju po želji. Na slici je prikazan slučaj kada je odabrana PHP verzija 7.3. Možete odabrati neku drugu iz izbornika te klikom na dugme “Set as current” ista će se primjeniti na vaš hosting paket. Odabirom “native” verzije koristiti će se sistemske postavke PHP-a.

Ako želite neku PHP ekstenziju aktivirati ili deaktivirati (npr. json, gd, mbstring itd…) samo je označite kvačicom i kliknite na dugme “Save”. Modificirati PHP opcije i varijable možete klikom na poveznicu “Switch to PHP Options”.

Kada ste klikli na “Switch to PHP Options” prikazati će se sljedeće mogućnosti, i naravno i na ovom prozoru možete modificirati PHP verziju, podesiti PHP vrijednosti (npr. post_max_size, memory_limit i slično) te klikom na dugme “Save” postavke postaju zadane za odabranu PHP verziju.

Možete birati PHP verzije po želji ili se vratiti na “native” verziju ako Vam tako više odgovara.

Ako imate bilo kakvih teškoća ili pitanja, vrlo rado ćemo pomoći i slobodno nam se obratite i otvorite Upit našoj tehničkoj podršci u Korisničkoj zoni na https://moj.totohost.hr/submitticket.php

Koristimo kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Politika privatnosti