Kako aktivirati Two-Factor Autentifikaciju (2FA)?

Osigurajte svoj korisnički račun i aktivirajte Two-Factor Autentifikaciju (2FA)

Two-Factor Autentifikacija dodaje dodatni sloj zaštite kod logina. Jednom aktivirana i podešena, kod svakog logiranja trebat ćete upisati (osim korisničkog imena i lozinke) dodatni sigurnosni kôd iz Vaše mobilne aplikacije (npr. Google Authenticator).

Kako aktivirati Two-Factor Autentifikaciju na korisničkom računu u našoj Korisničkoj zoni?

Vrlo je jednostavno. Logirajte se u našu Korisničku zonu te kliknite na “Sigurnosne postavke” gore desno u izborniku.

 

 

Kliknite na dugme “Klikni za aktivaciju” i za pokretanje postupka aktivacije 2FA Autentifikacije:

Kliknite na dugme “Započnite”.

 

Ovo je trenutak kada trebate putem svoje mobilne sigurnosne aplikacije (npr. Google Authenticator) skenirati prikazani QR kôd kako bi aplikacija mogla generirati sigurnosne 2FA kodove kod svakog sljedećeg logiranja i naravno i sada za aktivaciju ove zaštite.

Klikom na dugme “Nastavi” trebate upisati kôd koji je mobilna autentifikacijska aplikacija generirala (npr. Google Authenticator) :

Kada je kod uspješno upisan prikazat će se “Backup kôd” koji sačuvajte kako bi se mogli logirati u slučaju da ste ili izgubili mobilni uređaj ili vam nije dostupan:

To je to. Kod sljedećeg logiranja, osim upisa korisničkog imena i lozinke, bit će potrebno upisati i sigurnosni kôd s vaše mobilne autentifikacijske aplikacije (npr. Google Authenticator) .

Ako se odlučite deaktivirati ovaj dodatni sigurnosni sloj, to možete napraviti u svakom trenutku na istom mjestu u Korisničkoj zoni pod “Sigurnosne postavke”, dovoljno je kliknuti na dugme “Klikni za deaktivaciju”, upisati lozinku i zaštita će biti deaktivirana.

Ako imate bilo kakvih teškoća ili pitanja, vrlo rado ćemo pomoći i slobodno nam se obratite i otvorite Upit našoj tehničkoj podršci u Korisničkoj zoni na https://moj.totohost.hr/submitticket.php

Koristimo kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Politika privatnosti