Kako promijeniti Web hosting providera?

  1. Prvi korak kod preseljenja vaše web stranice je registrirati se kod nas i javiti nam se otvaranjem upita/ticketa. Paket kod starog hostera nemojte još otkazivati ili im se javiti kako vam ne bi pravili probleme (na žalost i toga ima).
  2. U ovom trenutku imati ćete kod nas aktivnu narudžbu (nakon što je sami napravite ili je u dogovoru s vama mi kreiramo) i potrebno je migrirati cijeli website sa starog servera na naš. Migracija treba biti planirana i napravljena pažljivo. Datoteke možete kopirati npr. FTP-om, tako da preuzmete sadržaj/stranice/slike i koristeći FTP login podatke za paket kod nas, uploadirati ih na server, zadržavajući strukturu direktorija.
  1. Također, trebati ćete backupirati baze podataka na starom hostingu, najlakše je napraviti eksport kroz PhpMyAdmin te u cPanelu kod nas kreirati nove MySQL baze i importirati SQL dump putem PhpMyAdmina. Email zna biti kompliciraniji, najbolje da ih arhivirate na računalo koristeći POP3 konekcije, a kod nas kreirati istovjetne adrese.
  1. Ono što je daleko jednostavnije je, ako ste imali cPanel također kod starog hostera, dostavite nam cPanel login podatke i SVE ćemo kopirati umjesto Vas! I datoteke, MySQL baze podataka, email adrese, sve poruke… ama baš sve!
  1. Nakon što je sve kod nas kopirano i spremno, treba preusmjeriti domenu modifikacijom Name servera domene u administraciji domene kod starog hostera/registra. Naši NS-ovi su: ns1.totohost.com, ns2.totohost.com, ns3.totohost.com i
    ns4.totohost.com. Kada ih postavite, pričekajte DNS propagaciju (teorijski do 24h, ali u praksi samo par sati) i sav web i email promet će se preusmjeriti prema hosting paketu kod nas.
  1. Kada je domena preusmjerena i DNS propagiran, ostaje još transferirati i samu domenu kod nas. Transfer se naplaćuje kao i registracija ali se domena produžuje za +1 godinu (od aktualnog isteka) tako da nije izgubljen novac. Domenu ćete trebati “otključati” u administraciji kod starog hostera i dostaviti nam EPP/AUTH transfer kod kako bi mogli zatražiti transfer. Transfer .HR domena je trenutan (nakon što odobrite transfer putem linka u email poruci i nemaju EPP/AUTH kod), transfer .EU domena je također trenutan (dovoljan je valjan EPP kod) dok komercijalne domene trebaju biti i “otključane” i trebamo EPP kod a transfer traje uobičajeno od 3 do 7 dana (npr. .com, .net, .org itd…) ali ne brinite, sve informacije ćete dobiti od nas ovisno o tome o koja je domena u pitanju.

Kada su svi koraci završeni, otkažite hosting uslugu kod starog pružatelja usluge i to je to! Vaš novi provider je Totohost koji će se brinuti za dostupnost vaše stranice, emailova itd… i itekako opravdati vaše povjerenje.

Da ne zaboravimo, prilikom narudžbe upišite promotivni kod “PRIJELAZ” u za to predviđeno polje i ponuda će automatski biti umanjena za čak 20%.

 

Koristimo kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Politika privatnosti